kolmapäev, 16. jaanuar 2008

Lugu sellest, kui satud kell 8.15 hommikul Maximasse

Kuidagi oli öö ja päev sassi läinud ning mis seal muud, kui hommikul esimese asjana siis Maximasse hommikusööki ostma.

Astusime poodi sisse ning juba oli see rahvast täis ja kõik (loe: tavaline "maximaline") sebisid juab ringi, et saaks vaid haarata värskeid kaupu, mida riiulitele välja pannakse. Sellel varasel hommikutunnil sain üllatuse osaliseks - tegelikult Maximas on kaupa aga see ostetakse hommikul kohe ära:)

Aga meie siis valisime omale hommikusöögid välja ning hakkasime, siis otsima, et milline kassa lahti on ning kas kuskil äkki mõni lühem järjekorra jupp - aga kus sa sellega :).
Avatud oli ainult üks kassa mille taga lookles umbes 15 meetrit järjekord või siis 30 inimest, et saba lõpp läks ümber esimese saiariiuli. Hakkasime valju häälega naerma. Saime aru, et siin järjekorras me sista ei kavatse, kuid sisimas teadsime, et süüa tahaks ikkagi jubedalt. Jäima lootma, et äkki tuleb keegi ning teeb lahti ka mõne teise kassa ning paigutasime ennast nii, et mina oli järgmise kassa uutel ja Dan ülejärgmisel. Ise muidugi kommenteerisime, et oi kui huvitav ja et kuidas ikka nii saab ja jube naljakas oli meil näha sellist elu :)
Järsku muutus sündmuste käik ja väga ootamatult. Kõrvalkassa järjekorras (mis oli siis avatud) viipas mulle üks pensinäer, et tule järjekorras minu ette....igaks juhuks küsisin kinnitust ning sain selle.
Võtsin tema ette koha sisse ja siis hakkas alles õige action pihta. Minust paar kolm inimest taga pool hakkas tõusma venekeelne kisa...pöörasin ringi (aimates, et jutt käib minust) ning ütlesin viisakalt, et kahjuks ma ei saa teist aru. Juhtus ime! See, mis järgnes oli küll tugeva aktsendiga aga ma sain aru. "Noormees vabandage, kuid kuidas te saata minust ette trügida, ma olen pika järjekorra ära sisnud ning nüüd teie nii teete". Poldki nagu miskit tarka vastata tegelikult, seletasin lihtsalt, et mind lasti ette ja mis teha, et inimesed on head jne.
Samal ajal, kui rääkisin, siis vaatasin ka seda inimest, kes minuga suhtleb....tegemist oli joomisest pundunud näoga naisterahvaga, kes hoidis käes viinapudelt. Arvan, et kui meie oleks ka mingil põhjusel teisipäeva hommikul tahtnud viina osta ja meid oleks siis ka järjekorras ette lastud oleksime sealt kauplusest lahkunud vägivallatunnustega, kui mitte kiirabiautos.

Tore, et on ka häid inimesi :)

Kommentaare ei ole: